Pyrex: наперекір стереотипам

Кухня - це домівка, найзатишніше і найтепліше місце в будинку. Тут господині творять свої шедеври і творять дива. Для досягнення ідеального результату доводиться використовувати масу різних пристосувань, видів посуду і всіляких хитрощів. А між тим, існують кілька простих речей від Pyrex, здатних докорінно змінити уявлення про процес приготування.

Кожна господиня знає, щоб молоко не втекло, за ним необхідно постійно наглядати, інакше доведеться мити плиту. Бульйон НЕ буде прозорим, якщо дати йому перекипіти. Так ось все це тепер у минулому, завдяки такому пристосуванню, як термосигнал або датчик закипання води.

Якщо ви думаєте, що це складний і дорогий прилад, то ви глибоко помиляєтеся. Він простий, як і все геніальне. Термосигнал Pyrex - це спеціально розроблене пристосування з жароміцного скла, яке зовні дуже нагадує плоске маленьке блюдце. Його досить помістити в каструлю з водою або молоком, і як тільки рідина починає закипати, ви почуєте мелодійний дзвін.

Які можливості це надає вам легко уявити: по-перше, можна не заглядати через кожні 5 хвилин на кухню, запитуючи, коли ж закипить вода, а займатися іншими домашніми клопотами, по-друге, тепер проблему википання можна просто уникнути, і приводів вимити плиту стане значно менше!

А чи можна використовувати один і той же посуд для запікання в духовці, розігріву в мікрохвильовці, для подачі страви на стіл і зберігання її в холодильнику? Звичайно, якщо це посуд з жароміцного скла Pyrex.


 
Завдяки застосуванню спеціальної технології, скляний посуд Pyrex стійкий до термічного шоку. У ньому можна запікати в духовці, подавати на стіл, зберігати в холодильнику або морозильній камері, розігрівати готову страву в мікрохвильовій печі, не змінюючи посуд!

 

А чи можна міряти 200 грам цукру і 200 грам борошна звичайною склянкою? Звичайно ж ні! Вся справа в тому, що вага борошна в стандартній склянці буде однією, а цукру - вже іншою. Але кулінарні рецепти вимагають точної кількості інгредієнтів. Саме тому всі мірні склянки Pyrex оснащені спеціальною шкалою з зазначенням продуктів, які ви збираєтеся в ній відміряти. І саме тому мірні склянки Pyrex є хітом продажів №1 в Англії, так як англійці люблять і цінують точність у всьому, а в приготуванні їжі вони особливо педантичні.