Овочева запіканка з баклажанами

 

Спосіб приготування:

  1. Очистити баклажани і розрізати їх уздовж перед тим як смажити їх на сковороді Pyrex.
  2. Очистити кабачки і розрізати їх так само, як і баклажани.
  3. Обсмажити цибулю в маслі. Потім додати нарізаний болгарський перець з сіллю і чорним перцем.
  4. Перекласти всі інгредієнти в блюдо Pyrex.
  5. Щоб приготувати соус бешамель, потрібно розігрівати вершкове масло в мисці поки воно не розплавиться. Потім додати борошно і перемішати. Додавати молоко потрібно поступово і швидко перемішувати, щоб суміш залишалася однорідною.
  6. Приправити соус тертим мускатним горіхом, потім додати сіль за смаком.
  7. Вилити соус бешамель на овочі і посипати сиром моцарелла.
  8. Запікати в духовці (185 ° C) протягом 20 хвилин поки скоринка запіканки не стане золотисто-коричневого кольору.

 

Смачного!

Вам знадобиться :
500г баклажанів
500г кабачків
1 цибулина середнього розміру
1 столова ложка томатної пасти
Болгарський перець - 2 шт.
Чверть чайної ложки чорного меленого перцю
Cіль
1 чашка сиру моцарелла
2 столові ложки рослинної олії

Для соусу Бешамель:
100 г вершкового масла
100 г борошна
Чверть чайної ложки тертого мускатного горіха
1 літр молока
Cіль